Babka ziemniaczana z wieprzowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka ziemniaczana z wieprzowiną

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

350 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Surowe ziemniaki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dokładnie połącz z Fixem Chrupiące placki ziemniaczane Knorr i jajkiem.

Krok 3

Dodaj cebulę ze słoniną i przesmażone mięso. Wymieszaj.

Krok 4

Masę ziemniaczaną włóż do głębokiego okrągłego naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i oprószonego mąką.

Krok 1

Cebulę i słoninę pokrój w drobną kostkę i usmaż. Wieprzowinę pokrój także w kostkę i przesmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie.

Krok 5

Piecz w piekarniku około 30 min w temp 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka ziemniaczana z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej