Zupa pomidorowa z kurczakiem po włosku - przepis | Przepisy.pl pixel

Pomidorówka z włoskim smaczkiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

30 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włożyć w garnku mięso . Dodać kostki bulionowe .Zalać zimna woda . Gotować godzinę na średnim gazie. Wyjąć mięso z zupy. Dodać wymieszany z odrobiną ciepłego wywaru koncentrat i fix spaghetti bolognese .Zagotować. Doprawić do smaku cukrem. Ugotować makaron nitki ( ok. 5 minut) - odcedzić. Podawać układając w miseczce czy na talerzu porcję makaronu . Zalewać je wrzącą zupą . Posypać usiekaną bazylią . Zupa ma specyficzny smak włoskich dań.

Krok 2

Mięso z kurczaka możemy obrać i wrzucić do zupy lub zrobić z niego II Danie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa koperkowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej