
Składniki
1 sztuka
null
null
500 gramów
null
750 mililitrów
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Dodaj pokrojonego w cienkie plasterki selera naciowego, podlej bulionem Knorr i duś do momentu gdy warzywa będą miękkie.
Krok 3
Zestaw z ognia zmiksuj, dodaj pozostały bulion Knorr i dopraw zupę do smaku.
Krok 4
Rozmieszaj z serkiem topionym, podgrzej by całkowicie się rozpuścił.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej