Kotleciki z jajka i ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki z jajka i ziemniaków

Autor: eliiin

ratingratingratingratingrating

4

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

4 sztuki

2 łyżki

3 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wykładamy ziemniaki i łączymy z pokrojonymi jajkami - ja używam do tego specjalnego sitka, jest po prostu szybciej i wygodniej. Dodajemy śmietanę i łączymy - jeżeli będzie za mało można jeszcze dorzucić jedną łyżkę.

Krok 2

Przyprawiamy do smaku: solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na koniec dodajemy szczypiorek i 1 surowe jajko, uprzednio umyte.

Krok 3

Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Podajemy z mizerią lub wedle gustu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z jajka i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z jajka i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z jajka i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z jajka i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z jajka i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z jajka i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z jajka i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki z jajka i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety z grzybów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej