
Składniki
2 sztuki
350 mililitrów
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
450 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i nasiona kminku. Smaż aż nabiorą złocistej barwy, od czasu do czasu mieszaj.
Krok 3
Dodaj dynię i smaż na małym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.
Krok 4
W miseczce wymieszaj zmielone mango, imbir , czosnek i sól.
Krok 5
Następnie dodaj przyprawy do cebuli i dyni i dokładnie wymieszaj.
Krok 6
Wlej wodę i duś wszystko na małym ogniu przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej