Curry ze słodkich ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry ze słodkich ziemniaków

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

heart
85 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

200 mililitrów

200 mililitrów

500 mililitrów

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zeszklij na patelni cebulę skrojoną w kostkę wymieszaną z kminkiem, papryką, kolendrą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, gałką muszkatołową oraz liśćmi laurowymi

Curry ze słodkich ziemniaków - Krok 1

Krok 2

Teraz wlej do tego pomidory z puszki i mleczko kokosowe. Poczekaj, aż się zagotuje i dodaj śmietanę.

Curry ze słodkich ziemniaków - Krok 2

Krok 3

Dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr i całość dokładnie wymieszaj.

Curry ze słodkich ziemniaków - Krok 3

Krok 4

Obierz ziemniaki i pokrój je w bardzo grube plastry, a następnie dodaj do sosu i gotuj do miękkości.

Curry ze słodkich ziemniaków - Krok 4

Krok 5

Na końcu dodaj posiekaną kolendrę.

Curry ze słodkich ziemniaków - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Curry ze słodkich ziemniakówCurry ze słodkich ziemniaków

Zeszklij na patelni cebulę skrojoną w kostkę wymieszaną z kminkiem, papryką, kolendrą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, gałką muszkatołową oraz liśćmi laurowymi