
Składniki
2 łyżeczki
2 sztuki
2 łyżki
5 sztuk
3 łyżki
1 szklanka
1 szklanka
1 szklanka
1 kilogram
1 szklanka
400 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i smaż do momentu, gdy się zarumieni.
Krok 2
Dodaj pastę curry oraz dymki i smaż przez minutę.
Krok 3
Wlej mleko kokosowe, bulion, sos rybny, wsyp cukier i doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Dodaj pomidory i gotuj jeszcze przez 2 minuty.
Krok 5
Wrzuć krewetki. Gotuj przez ok. 3 minuty, aby krewetki stały się przezroczyste.
Krok 6
Curry posyp listkami kolendry i podawaj udekorowane cząstkami limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej