Ziemniaki po indyjsku - przepis: indyjskie, smażone | Przepisy.pl pixel

Indyjskie ziemniaki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
311 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

163 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

234 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

0.2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.2 łyżeczki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj, następnie ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie.

Indyjskie ziemniaki - Krok 1

Krok 2

Ziemniaki gotuj, aż lekko zmiękną lecz pozostaną jeszcze jędrne. Następnie odcedź je i jeszcze ciepłe pokrój w kostkę o boku 3 centymetrów.

Indyjskie ziemniaki - Krok 2

Krok 3

Rozgrzej oliwę na patelni i dodaj kolendrę, kurkumę, kmin, garam masalę i chili.

Indyjskie ziemniaki - Krok 3

Krok 4

Smaż przez pół minuty, a potem dodaj ziemniaki, zamieszaj i duś przez kilka minut. Ziemniaki dopraw przyprawą Knorr.

Indyjskie ziemniaki - Krok 4

Krok 5

Na koniec dodaj imbir starty na tarce z małymi oczkami, wymieszaj i podawaj samodzielnie lub jako dodatek do potraw z grilla.

Indyjskie ziemniaki - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kwaśnica
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Indyjskie ziemniakiIndyjskie ziemniaki

Ziemniaki umyj, następnie ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie.