Wieprzowina w sosie curry po chińsku z mlekiem | Przepisy.pl pixel

Duszona wieprzowina w sosie curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
96 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

111 osób wydrukowało

Pobierz pdf

125 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

1 łyżka

6 sztuk

200 mililitrów

300 mililitrów

2 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i pokrój w grubą kostkę. Oprósz proszkiem curry, obsmaż na rozgrzanej oliwie, a następnie zdejmij z patelni.

Krok 2

Na tym samym tłuszczu przesmaż pokrojone w grubą kostkę cebulę oraz ziemniaki wraz z pastą curry.

Krok 3

Do garnka przełóż mięso i przesmażone warzywa. Wlej mleko oraz wodę.

Krok 4

Następnie wsyp zawartość opakowania Knorr, wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i duś przez 45-50 minut. Gotowe, miękkie mięso podawaj z ryżem i sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona wieprzowina w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona wieprzowina w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona wieprzowina w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona wieprzowina w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona wieprzowina w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona wieprzowina w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona wieprzowina w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona wieprzowina w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej