
Składniki
2 łyżki
1.5 łyżeczki
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
12 dekagramów
20 dekagramów
30 dekagramów
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę pokrój w paski.
Krok 2
Szalotki, trawę cytrynową, czosnek, imbir, sól, pastę curry i cukier dokładnie zmiksuj.
Krok 3
Ugotuj makaron w osolonej wodzie, przecedź, przelej wodą i odsącz.
Krok 4
W woku rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż mięso.
Krok 5
Dodaj groszek i smaż 30 sekund. Przełóż do naczynia.
Krok 6
W woku rozgrzej resztę oleju, włóż szalotki z przyprawami i smaż przez 2 minuty. Wlej mleko kokosowe i gotuj do czasu, gdy zgęstnieje.
Krok 7
Włóż mięso, groszek i kolendrę. Podawaj z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej