
Składniki
2 sztuki
100 gramów
2 łyżki
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
300 gramów
0.5 szklanki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebulę w piórka, obraną marchew skrój w cienkie plastry a paprykę pokrój w grubą kostkę.
Krok 3
Przełóż mięso na talerz a na patelnię wlej pozostałą oliwę. Smaż cebulą, paprykę i marchew.
Krok 6
Pastę curry dobrze wymieszaj ze 100 ml wody i dodaj do potrawy. Przypraw curry i duś pod przykryciem przez 10 minut. Teraz zdejmij pokrywkę i poczekaj aż odparuje nadmiar płynu. Podawaj z ryżem basmati lub chlebem indyjskim udekorowane listkami kolendry.
Krok 2
Rozgrzej łyżkę oliwy na głębokiej patelni i usmaż na niej mięso rozdrabniając je w trakcie smażenia.
Krok 4
Jak nabiorą rumianego koloru dodaj z powrotem mięso oraz groszek i mleko kokosowe.
Krok 5
Dodaj teraz bulionetkę Knorr
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej