Zupa borowikowa Knorr z suszonymi borowikami
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
5 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 opakowania
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby suszone parzymy wrzącą wodą, aby były przykryte. Z porcji rosołowej i warzyw ugotować bulion z dodatkiem kostki Knorr.
Krok 2
Porcję rosołową wraz z warzywami wyciągnąć z bulionu, mięso oddzielić od kości. Do gotującego sie bulionu dodać suszone grzyby wraz z wodą, w której sie moczyły. Gotować 30 minut.
Krok 3
Do bulionu z grzybami wsypać 2 opakowania zupy borowikowej Knorr z cebulką, intensywnie wymieszać trzepaczką, gotować ok. 5 minut. Dodać pokrojone w kostkę warzywa i rozdrobnione mięso z porcji rosołowej. Zupę rozlewamy do miseczek, dekorujemy natką pietruszki, podajemy ją z groszkiem ptysiowym.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































