WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

30 dekagramów

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

7 szklanek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rosół wlać do garnka, zagotować.

Krok 2

Cebulkę poszatkować i zeszklić na maśle. Pieczarki dobrze umyć (ja ich nie obieram, tylko właśnie dokładnie myję), pokroić w plastry i dodać do zeszklonej cebuli. Wszytko przesmażyć, na koniec dodać pokrojone w plastry marchewki. Przesmażać ok 10 minut na mniejszym ogniu ok 8 minut. Wrzucić do gotującego się rosołu. Gotować ok 1 godziny na małym ogniu.

Krok 3

Na koniec dodać śmietanę i natkę, zagotować. Podawać z makaronem lub bez. W wersji light można nie dodawać śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Paella z kurczakiem - VIDEO
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej