
Składniki
500 gramów
1 sztuka
500 gramów
80 mililitrów
150 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę białą obierz i pokrój w ćwiartki. Przypal w piekarniku, rozgrzanym do 200 stopni, przez 10 minut. Następnie wstaw wywar, zalewając cebulę i oczyszczoną polędwicę, 3 litrami wody.

Krok 2
Dodaj do wywaru bulionetkę Knorr, gotuj przez około 40 minut.

Krok 3
Następnie wyjmij mięso i przecedź pozostałą zupę. Mięso pokrój w cienkie paski.

Krok 4
Dodaj do zupy mięso, posiekany imbir i czosnek, wyciśnięty sok z limonki oraz sos rybny. Ponownie zagotuj.

Krok 5
Odlej część zupy do miski i namocz w niej makaron. Jak będzie miękki, przekładaj do miseczek, a pozostała zupę wlej z powrotem do garnka.

Krok 6
Posiekaj drobno papryczki chilli (możesz usunąć nasiona), bazylię i kolendrę. Czerwoną cebulę pokrój w cienkie paski, szczypiorek w centymetrowe kawałki.

Krok 7
Warzywa i zioła połóż na makaronie i zalej gorącym wywarem z mięsem. Podawaj natychmiast.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa Pho z wołowiną
Zupa pho z wołowiną to danie inspirowane kuchnią wietnamską. Sekret jego smaku tkwi w mieszance aromatycznych i wyrazistych przypraw oraz dodatku sosu rybnego – dopełnieniem są warzywa oraz kiełki fasoli. Bogactwo składników przekłada się na niezrównane wrażenia smakowe. Już po pierwszej łyżce nie będziesz mieć wątpliwości, dlaczego zupa pho z wołowiną robi furorę nie tylko w swojej ojczyźnie.
Dla kogo?
Na początek przygotuj bogaty w aromatyczne smaki wywar – przyrządzisz go według porad w przepisie na zupę pho z wołowiną, a jego charakter uwydatnisz dodatkiem bulionetki. Z ugotowanego wywaru wyjmij kawałek polędwicy wołowej i pokrój ją w cienkie paski. Mięso wrzuć z powrotem do bulionu razem z posiekanym imbirem, czosnkiem oraz wyciśniętym sokiem z limonki i sosem rybnym. To naprawdę nie są trudne manewry, więc przepis na zupę pho z wołowiną jest odpowiedni dla osób, które dopiero poznają azjatyckie frykasy.
Na jaką okazję?
Zupa na obiad to mus? Rozumiemy siłę przyzwyczajeń, ale nie popadaj w rutynę. Na co dzień żywieniową monotonię pomoże zwalczyć zupa pho z wołowiną. Przepis wykorzystasz jako pretekst do przeniesienia się w porze obiadu w orientalne rejony świata.
Czy wiesz, że?
Jak przygotować makaron ryżowy do zupy pho z wołowiną? Żeby nabrał odpowiedniego smaku, namaczaj go w wywarze do momentu jego zmięknięcia, po czym przełóż do miseczek. Na końcu ułóż na nim pokrojone papryczki chili, posiekaną drobno bazylię i kolendrę.
Dla urozmaicenia:
Dobrym sposobem na wzbogacenie smaku zupy pho z wołowiną będzie również dodatek czerwonej cebuli oraz szczypiorku. Na koniec wystarczy tylko zalać mieszankę aromatycznym bulionem na bazie mięsa i udekorować kiełkami fasoli. Pho z wołowiną serwuj na ciepło – jako dodatek sprawdzi się chrupiąca bagietka. Udanego gotowania!