Meksykański chłodnik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykański chłodnik

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2

4 sztuki

0.6 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokrój w plasterki, a ziemniaki w kostkę, po czym włóż do wrzącego bulionu i gotuj do czasu, gdy warzywa będą miękkie.

Krok 2

Dodaj łyżkę pietruszki, sól oraz pieprz, gotuj jeszcze około 10 minut.

Krok 3

Wystudź, zalej śmietaną. Schłódź w lodówce.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej