
Składniki
1 sztuka
5 sztuk
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oryginalna nazwa to 'sausage roll' jest to szybka i smaczna przekaska dla calej rodziny ale rowniez sprawdza sie na przyjeciach czy innych imprezach. Mozna je przygotowac na rozne sposoby ale dzisiejszy przepis bedzie dotyczyl typowej przekaski. Potrzebujemy opakowanie z ciastem francuskim i nalezy pokroic ciasto na kwadraciki. Parowki kroimi na male kawalki takie by zmiescily sie w kwadratowym ciescie i to samo robimy z zoltym serem.
Krok 2
W kazdym kwadracie ciasta francuskiego kladziemy kawalek parowki i plasterek sera.Taki kwadracik zawijamy, mozemy nozem wyciac wzorki do dekoracji w zaleznosci od upodobania. Tak przygotowane rollsy kladziemy na papier do pieczenia na blaszcze i wkladamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 20 minut. I gotowe :) Zycze smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej