Parowkowe rollsy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parowkowe rollsy

Autor: AngelikaCarmine

ratingratingratingratingrating

2

heart
34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oryginalna nazwa to 'sausage roll' jest to szybka i smaczna przekaska dla calej rodziny ale rowniez sprawdza sie na przyjeciach czy innych imprezach. Mozna je przygotowac na rozne sposoby ale dzisiejszy przepis bedzie dotyczyl typowej przekaski. Potrzebujemy opakowanie z ciastem francuskim i nalezy pokroic ciasto na kwadraciki. Parowki kroimi na male kawalki takie by zmiescily sie w kwadratowym ciescie i to samo robimy z zoltym serem.

Krok 2

W kazdym kwadracie ciasta francuskiego kladziemy kawalek parowki i plasterek sera.Taki kwadracik zawijamy, mozemy nozem wyciac wzorki do dekoracji w zaleznosci od upodobania. Tak przygotowane rollsy kladziemy na papier do pieczenia na blaszcze i wkladamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 20 minut. I gotowe :) Zycze smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parowkowe rollsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parowkowe rollsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parowkowe rollsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parowkowe rollsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parowkowe rollsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parowkowe rollsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parowkowe rollsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parowkowe rollsy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Duszone kotlety wieprzowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej