Kotlety duszone - schabowe: bez panierki, w sosie | Przepisy.pl pixel

Duszone kotlety wieprzowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majeranek, posiekaną cebule, czosnek i pieprz zmieszaj i posyp nimi kotlety. Odstaw tak zamarynowane kotlety na minimum 1 godzinę w chłodne miejsce.

Duszone kotlety wieprzowe - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę, obsmaż kotlety z dwóch stron oczyszczając je wcześniej z nadmiaru marynaty. Dodaj wody oraz resztki marynaty, a następnie doprowadź do wrzenia. Duś pod przykryciem aż do miękkości mięsa.

Duszone kotlety wieprzowe - Krok 2

Krok 3

Wyjmij kotlety, do sosu z mięsa dodaj bulion Knorr oraz skrobię kukurydzianą, gotuj 2 minuty, aż zgęstnieje, polej nim kotlety.

Duszone kotlety wieprzowe - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone kotlety wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sarmale
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Duszone kotlety wieprzoweDuszone kotlety wieprzowe

Majeranek, posiekaną cebule, czosnek i pieprz zmieszaj i posyp nimi kotlety. Odstaw tak zamarynowane kotlety na minimum 1 godzinę w chłodne miejsce.