
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie i paprykę obierz ze skóry i pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulkę zeszklij na patelni z odrobiną oliwy.
Krok 3
Wszystko wrzuć do garnka, zalej odrobiną wody i duś pod przykryciem ok. 10 minut.
Krok 4
Następnie dodaj pomidory i przyprawy (sól, pieprz, zioła prowansalskie) i duś następne 10 minut.
Krok 5
Podaj z bagietką lub - tak jak zrobiłam to ja -z ryżem. Na sam koniec posyp danie szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej