Zielona sałata z kozim serem i soczystym kurczakiem
łatwe
125 osób zapisało

Składniki
5 sztuk
1 opakowanie
2 opakowania
4 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
80 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nim mięso. Przełóż kurczaka wraz z marynatą do torebek dołączonych do opakowania Fix Knorr. Następnie zamknij szczelnie woreczki i smaż mięso na patelni około 10 minut, odwracając je co jakiś czas.

Krok 3
Sałatę rzymską dokładnie umyj, porwij na mniejsze kawałki i ułóż na talerzu.

Krok 4
Sos sałatkowy Knorr połącz z Majonezem Babuni Hellmann's, jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz miękkim serkiem kozim. Całość dobrze wymieszaj. Gdy sos będzie jednolity, polej nim sałatę na talerzu.

Krok 5
Usmażone piersi z kurczaka wyjmij ostrożnie z torebek. Delikatnie potnij je w paski i połóż na sałacie z sosem. Sałatkę udekoruj pokrojonymi suszonymi figami. Doskonale smakuje również z grzankami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczysty kurczak z patelni w ziołach z cytrynową nutą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej