Sałatka z papryki czerwonej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z papryki czerwonej

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 kilogramy

1 kilogram

1 szklanka

10 dekagramów

5 dekagramów

15 sztuk

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i cebulę kroimy w paseczki i wkładamy do słoi. Do każdego ze słoja dajemy po 1 ząbku czosnku, liść laurowy i 3 ziarenka ziela angielskiego.

Krok 2

Zalewa: 7 szklanek wody z 1 szklanką octu z cukrem i solą. zagotowujemy. Po zagotowaniu zalewamy słoje z papryką i cebulą.

Krok 3

Zakręcamy słoje i gotujemy ok. 20 minut. Następnie wyjmujemy z wody i obracamy do góry dnem. Gdy sałatka ostygnie przenosimy do spiżarki :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka hawajska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej