Salatka mistrzow z zoltym serem i ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salatka mistrzow z zoltym serem i ananasem

Autor: ohlola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

2 opakowania

1 opakowanie

1 łyżka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie dressingu : Mieszamy jogurt naturalny caly z sosem salatkowym wloskim . Odstawiamy do lodowki na krotki czas.

Krok 2

Piersi z kurczaka myjemy , kroimy w mala kostke . Mieso mieszamy z przyprawa do gyrosa i innymi przyprawami wedlug uznania. Smazymy na rogrzanej patelni poki sie nie zarumieni. Po usmazeniu nadmiar oleju odcedzamy papierowym recznikiem kuchennym.

Krok 3

Do wczesniej przygotowanej duzej misy wrzucamy kolejno: - posiekana salate lodowa - groszek konserwowy -pokrojony w kostke ananas -pokrojony w kostke ser zolty -pokrojona w kostke papryke -pomidory koktajlowe -oliwki - usmazone kawalki piersi z kurczaka Wszystko zalewamy sosem ,mieszamy i gotowe! smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salatka mistrzow z zoltym serem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salatka mistrzow z zoltym serem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salatka mistrzow z zoltym serem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salatka mistrzow z zoltym serem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salatka mistrzow z zoltym serem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salatka mistrzow z zoltym serem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salatka mistrzow z zoltym serem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salatka mistrzow z zoltym serem i ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej