
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować ryż i ostudzić go.
Krok 2
W międzyczasie zetrzyj ogórka w paski, posiekaj koperek, zmiażdż czosnek i rozrób torebkę sosu sałatkowego czosnkowo-ziołowego w łyżce wody i łyżce oleju.
Krok 3
Wszystkie składniki dodaj do ostudzonego ryżu i wymieszaj, w między czasie dodaj troszkę majonezu i dosyp soli lub pieprzu dla lepszego smaku.
Krok 4
Wstaw do lodówki na 25 minut i jedz :) smacznego ;)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej