Sałatka z młodych, pieczonych ziemniaków
łatwe
38 osób zapisało

Składniki
0.5 kilograma
2 łyżki
2 szczypty
2 szczypty
2 szczypty
1 opakowanie
3 łyżki
2 szczypty
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj szczoteczką do warzyw, umyj i pokrój na grubsze plastry.
Krok 2
Ułóż na blaszce. Spryskaj olejem, oprósz przyprawami i ziołami i piecz przez 25 minut w 180 stopniach. Odstaw do ostygnięcia.
Krok 3
Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paseczki. Ogórki pokrój w kostkę. Wszystkie składniki wrzuć do miski.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem i polej sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej