
Składniki
2 sztuki
4 sztuki
1 łyżeczka
1
1 sztuka
4 plastry
1 łyżka
null
4 plastry
1 plaster
1 łyżeczka
4 plastry
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do rondla włóż obrane i pokrojone w ćwiartki cebulę i pokrojony drobno seler - podlej sokiem pomidorowym.
Krok 2
Dodaj pomidory pokrojone w ćwiartki, pokruszoną Mini kostkę Knorr, paprykę mieloną i tymianek. Duś na wolnym ogniu około 15 min.
Krok 3
Warzywa rozłóż równomiernie na dnie wysmarowanego oliwą żaroodpornego naczynia i posyp bazylią.
Krok 4
Sznycle rozbij tłuczkiem i oprósz przyprawą Knorr. Następnie zrumień je na patelni i ułóż na warstwie warzyw.
Krok 5
Na każdym płacie mięsa połóż plaster szynki i sera. Wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekaj 10-12 min. Udekoruj świeżą bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej