Lekka sałatka z brokułem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka sałatka z brokułem

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

heart
36 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła gotujemy w osolonej wodzie około nie dłużej niż minutę by się nie rozpadł. Kroimy na mniejsze kawałki.

Krok 2

Rzodkiewki kroimy w plasterki, łączymy z kukurydzą i brokułem.

Krok 3

Majonez łączymy z jogurtem i sosami czosnkowymi. Wlewamy do warzyw i delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i jeśli jest taka potrzeba, tez solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej