Sałatka ziemniaczana z Bawarii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z Bawarii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

null

null

1 łyżka

0.5 pęczka

0.5 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

null

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przez 40 minut gotuj ziemniaki w mundurkach w osolonej wodzie z kminkiem.

Krok 2

Następnie jeszcze ciepłe obieraj, po przestudzeniu pokrój na plasterki około 0.5cm

Krok 3

Pokrój w kostkę cebulę zeszklij, dodaj do ziemniaków i wymieszaj z uprzednio dodanym pieprzem.

Krok 4

Ogórki i rzodkiewki pokrój na plasterki, posól i popieprz i wymieszaj z przyrumienionym masłem.

Krok 5

Odczekaj chwilę. Połącz z sałatką ziemniaków i szczypiorem przed podaniem na stół.

Krok 6

Dressing - Potrzebne składniki wymieszaj.

Krok 7

Podgrzewaj je dodając ugotowanego ziemniaka i zmiksuj.

Krok 8

Potem zmieszaj w misce z ugotowanymi wcześniej ziemniakami i odczekaj 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z Bawarii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z Bawarii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z Bawarii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z Bawarii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z Bawarii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z Bawarii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z Bawarii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z Bawarii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej