Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i boczkiem
łatwe
28 osób zapisało
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
10 sztuk
1 opakowanie
2 łyżki
4 sztuki
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy wymieszaj w naczyniu z majonezem i przegotowaną wodą.
Krok 2
Sałatę wylistkuj i umyj, pomidorki przekrój na pół lub ćwiartki.
Krok 3
Sałatę i pomidorki przełóż do dużej miski i polej przygotowanym sosem (zostaw kilka łyżek na później). Wymieszaj razem.
Krok 4
Plastry boczku rozłóż na suchej patelni i usmaż, gdy boczek będzie chrupiący zdejmij go i na tej samej patelni stostuj kromki pieczywa na złoto.
Krok 5
Na kromce chleba ułóż kolejno przygotowane liście sałaty, plastry bekonu, pomidorki koktajlowe i dodatkowo polej extra sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej