Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
73 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

10 sztuk

1 opakowanie

2 łyżki

4 sztuki

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy wymieszaj w naczyniu z majonezem i przegotowaną wodą.

Krok 2

Sałatę wylistkuj i umyj, pomidorki przekrój na pół lub ćwiartki.

Krok 3

Sałatę i pomidorki przełóż do dużej miski i polej przygotowanym sosem (zostaw kilka łyżek na później). Wymieszaj razem.

Krok 4

Plastry boczku rozłóż na suchej patelni i usmaż, gdy boczek będzie chrupiący zdejmij go i na tej samej patelni stostuj kromki pieczywa na złoto.

Krok 5

Na kromce chleba ułóż kolejno przygotowane liście sałaty, plastry bekonu, pomidorki koktajlowe i dodatkowo polej extra sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej