Sałatka szefa kuchni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka szefa kuchni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
163 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

92 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

137 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

50 mililitrów

400 gramów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy wymieszaj z jogurtem.

Sałatka szefa kuchni  - Krok 1

Krok 2

Kostkę rosołową rozmieszaj z oliwą. W tak przygotowanej marynacie zanurz piersi z kurczaka i smaż je na patelni po około 5 minut z każdej strony.

Sałatka szefa kuchni  - Krok 2

Krok 3

Sałatę lodową pokrój w kostkę, wymieszaj z częścią dressingu i ułóż na talerzach. Wszystkie pokrojone składniki ułóż dookoła sałaty i udekoruj pozostałym sosem. Odrobina plastrów czerwonej cebuli ułożona na wierzchu sałatki nada jej ostrości.

Sałatka szefa kuchni  - Krok 3

Krok 4

Paprykę, żółty ser, szynkę i ogórka pokrój w podobnej grubości słupki jak pierś z kurczaka.

Sałatka szefa kuchni  - Krok 4

Krok 5

Usmażone mięso odstaw do przestygnięcia, po czym pokrój je w paski o długości 4 cm i grubości około 1 cm.

Sałatka szefa kuchni  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka szefa kuchni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka szefa kuchni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka szefa kuchni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka szefa kuchni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka szefa kuchni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka szefa kuchni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka szefa kuchni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka szefa kuchni  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka grecka na szybko
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka szefa kuchni Sałatka szefa kuchni

Sałatka z kurczakiem to znakomite rozwiązanie na przekąskę lub szybki obiad. Możliwości jej podania jest wiele, jednak ta propozycja na sałatkę szefa kuchni cechuje się wyjątkową prostotą, a przy tym wyśmienitym smakiem. Do jej przyrządzenia potrzebujesz zaledwie kilku składników. Na początek zamarynuj pierś z kurczaka w oliwie połączonej z kostką rosołową. Usmaż ją na patelni, a kiedy ostygnie pokrój w plastry. Z kolei sałatę lodową podziel na mniejsze kawałki. W tym samym czasie przygotuj resztę składników, krojąc warzywa w słupki. Oprócz sugerowanych produktów możesz użyć również pomidorków koktajlowych, które wybornie skomponują się z resztą składników. Wszystkie ułóż na talerzu i polej przyrządzonym wcześniej sosem koperkowo-ziołowym. Smak będzie bardziej wyrazisty, gdy na wierzchu położysz pokrojoną w pióra czerwoną cebulę, a efekt dopełnią listki świeżej bazylii. Jak podawać sałatkę szefa kuchni? Najlepiej z grzankami, przyrządzonymi na patelni lub w piekarniku, posmarowanymi twarożkiem. Smacznego.