
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
500 gramów
2 łyżki
null
150 gramów
null
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgotuj kaszę.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.
Krok 3
Do cebuli dodaj ser biały, kaszę, mąkę, pieprz oraz sól i wymieszaj na jednolitą masę.
Krok 4
Z mąki, mleka, wody, jajka i masła zagnieć ciasto.
Krok 5
Następnie je rozwałkuj, powycinaj kółka.
Krok 6
Na każdym kółku kładź farsz i zalepiaj pierogi.
Krok 7
Wrzuć na wrzątek i gotuj przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej