
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
3 szklanki
3 łyżeczki
4 łyżki
300 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę sparz wrzątkiem i odstaw do przestygnięcia.
Krok 2
Dodaj jajko, sól i wyrób ciasto. Rozwałkuj je na jak najcieńszy placek i szklanką wykrój kółka.
Krok 3
Twaróg rozgnieć widelcem, posłódź cukrem i cukrem waniliowym, dolej śmietanę, aby zagęścić masę.
Krok 4
Jagody posyp cukrem.
Krok 5
Niewielką ilość twarogu oraz jagód kładź na środek kółeczka i lekko zginając sklejaj dokładnie ze sobą dwa powstałe brzegi.
Krok 6
Gotuj we wrzątku po wypłynięciu jeszcze około przez 4 minuty. Podawaj polane słodką śmietaną z cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej