
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 kilograma
1 sztuka
null
1 sztuka
null
20 dekagramów
0.75 szklanki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, jajka, oleju, soli i 2 łyżek ciepłej wody zagnieć ciasto.
Krok 2
Kaszę ugotuj w wodzie z kostką Bulion grzybowy Knorr.
Krok 3
Cebulę i grzyby pokrój i podsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 4
Wsyp osączoną kaszę, podsmaż, dopraw solą, pieprzem, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Ostudź.
Krok 5
Ciasto rozwałkuj, wytnij krążki, nakładaj farsz i lep pierogi.
Krok 6
Gotuj je w osolonej wodzie.
Krok 7
Gotowe polej śmietaną i keczupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej