Pierogi z suszonymi pomidorami i jaglanką
łatwe
24 osoby zapisały

Składniki
250 gramów
1 szczypta
300 mililitrów
4 łyżki
1 szklanka
10 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nadzienie: Kaszę jaglaną płuczę zimną wodą, przekładam do garnka, wlewam trzy łyżki oliwy z suszonych pomidorów, wlewam 500 ml wody. Gotuję tak długo, aż kasza wchłonie wodę i będzie miękka. Suszone pomidory z odrobiną oleju miksuję blenderem. Dodaję Knorr Przyprawa Grubo Mielona włoska do makaronu, Knorr przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi. Pomidory z przyprawami mieszam z kaszą jaglaną.
Krok 2
Z farszu formuję kulki wielkości łyżeczki do herbaty. Na patelni rozgrzewam olej od pomidorów, dodaję liście szpinaku i przesmażam dosłownie chwilę. Doprawiam Knorr przyprawa włoskie zioła, solą, pieprzem, Knorr przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi.
Krok 3
Ciasto: Do miski przesiewam mąkę, dodaję sól, oliwę od suszonych pomidorów, gorącą wodę i mieszam ciasto widelcem. Wyrabiam robotem albo rękoma. Ciasto ma być elastyczne. Wtedy fajnie się wałkuje i rozciąga. Z ciasta robię wałek i odkrawam kawałki nożem na jedną porcję. Rozwałkowuję każdy kawałek, układam kulkę farszu i sklejam. Trzeba pamiętać, że jedna strona ciasta klei się lepiej i to nią składamy pieroga.
Krok 4
W garnku zagotowuję osoloną wodę. Do wrzącej wrzucam po kilka pierogów i gotuję dwie minuty od wypłynięcia na wierzch. Podaję ze szpinakiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa włoska Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej