PIEROGI LENIWE przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PIEROGI LENIWE

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

12 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

WYROBIĆ CIASTO, UFORMOWAĆ WAŁEK, POKROIĆ PIEROGI I UGOTOWAĆ WE WRZĄCEJ, OSOLONEJ WODZIE. POLAĆ ROZPUSZCZONYM MASŁEM, TARTĄ BUŁKĄ I CUKREM.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej