Roladki z grillowanej cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z grillowanej cukinii

Autor: superbaba4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię kroimy na cieniutkie plastry. Solimy i odstawiamy na 10 minut aby puściła soki.

Krok 2

Spryskujemy oliwką i układamy na rozgrzanej patelni grillowej. Paprykę kroimy w paseczki i też grillujemy. Ser feta przekładamy do miseczki i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy Pesto do smaku ( ja dałam dwie spore łyżeczki ). Mieszamy.

Krok 3

Zgrillowane plastry cukinii układamy na desce i smarujemy fetą. Na końcu układamy po kawałku zgrillowanej papryki i zawijamy.Dekorujemy kiełkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej