
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
6 sztuk
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka rozkłóć, posól i popieprz. Cebulę drobno posiekaj.
Krok 2
Pomidory pokrój w drobną kostkę, a chili w cienkie talarki.
Krok 3
Na rozgrzanej patelni podsmaż przez kilka minut cebulę, pomidory oraz chili.
Krok 4
Wlej jajka i smaż całość na niewielkim ogniu do czasu, gdy jajka się zetną. Gotowe jajka posyp liśćmi kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej