
Składniki
100 gramów
6 sztuk
12 sztuk
2 garść
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, odcedzić na sitku. Na suchej patelni uprażyć pestki dyni, dodać pokrojone pomidory i oliwki. Włożyć na patelnie makaron, rukolę. Wymieszać i zdjąć z ognia, posypać pokruszonym serem i grubo zmielonym pieprzem
Krok 2
Krok 3
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej