Marchewka z groszkiem w orientalnym stylu
łatwe
27 osób zapisało

Składniki
450 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po ugotowaniu odcedź i zachowaj 3-5 łyżek wody z gotowania.

Krok 2
Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż posiekany czosnek oraz warzywa. Po chwili dodaj przyprawy.

Krok 3
Dodaj wodę z gotowania oraz zawartość opakowania Naturalnie Smaczne Knorr.

Krok 4
Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj przez 1-2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu. Taka marchewka z groszkiem może stanowić doskonały dodatek do mięs i ryb z grilla.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Marchewka z groszkiem w orientalnym stylu
Nadaj swoim daniom orientalny smak i zapach dzięki marchewce z groszkiem z tego przepisu. Przyrządź ją, sięgając po aromatyczne wschodnie przyprawy. W sezonie letnim wykorzystaj do tej przekąski świeże warzywa. Marchewkę obierz i ugotuj w wodzie lub bulionie z włoszczyzną (selerem, porem i pietruszką). Zimą sprawdzi się w wersji mrożonej z zielonym groszkiem. Wystarczy, że je ugotujesz i doprawisz. Ich smak doskonale podkreśli wyrazisty imbir oraz pikantny pieprz czarny – kup gotową propozycję do warzyw na ciepło lub skomponuj własny miks przypraw. Poza imbirem wykorzystać możesz także trawę cytrynową, anyż, gałkę muszkatołową, cynamon, kardamon i kmin rzymski. Wymieszaj ich proporcje według preferencji i oprósz nimi marchewkę oraz groszek. Całość duś, aż smaki i zapachy dokładnie się przenikną. Tak przygotowane warzywa będą świetnie komponować się z daniami rybnymi oraz mięsnymi. Wypróbuj ich w połączeniu z filetem w panierce lub grillowaną piersią z kurczaka. Sprawdź jak smakuje marchewka z groszkiem w orientalnym stylu.