
Składniki
1 łyżka
2 sztuki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie myjemy i kroimy w cienkie plastry. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 2
Skrapiamy plastry cukinii oliwą, posypujemy rozkruszoną w palcach kostką, świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i parmezanem.
Krok 3
Wstawiamy do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika i zapiekamy przez pół godziny (aż wierzch ładnie się przyrumieni).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej