Marchewka z imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewka z imbirem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
377 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po ugotowaniu odcedź i zachowaj 3-5 łyżek wody z gotowania.

Marchewka z imbirem - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż posiekany imbir oraz warzywa.

Marchewka z imbirem - Krok 2

Krok 3

Po chwili dodaj sok oraz otartą skórkę z pomarańczy.

Marchewka z imbirem - Krok 3

Krok 4

Dodaj wodę z gotowania oraz zawartość opakowania Naturalnie Smaczne Knorr.

Marchewka z imbirem - Krok 4

Krok 5

Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw miodem i gotuj przez 1-2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu. Taka marchewka z groszkiem może stanowić doskonały dodatek do dań z ryb.

Marchewka z imbirem - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewka z imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekane ziemniaki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marchewka z imbiremMarchewka z imbirem

Marchewka z groszkiem to świetna alternatywa dla klasycznych surówek oraz wiosennych sałatek. Charakteryzuje się słodkim posmakiem, który doskonale łączy się z przyprawami orientalnymi. Jako dodatek sprawdza się w kompozycji z daniami mięsnymi oraz rybnymi. Możesz ją zaserwować np. do grillowanej piersi z kurczaka, faszerowanej pikantnym nadzieniem kaczki czy indyka w ziołach. Dobrze będzie także smakować, gdy zestawisz ją z rybą w sosie koperkowo-czosnkowym lub z panierowanymi filetami. Podana samodzielnie będzie świetną słodkawą przekąską. Do jej przygotowania potrzebujesz, oczywiście, mrożonej marchewki oraz groszku. W sezonie sięgnij po świeże warzywa, wcześniej gotując je do miękkości. Podsmaż je na patelni ze świeżo startym imbirem. Wśród przypraw może pojawić się także cynamon, kardamon i trawa cytrynowa. Dla kontrastu dodaj do całości skórkę z pomarańczy. Smak marchewki z groszkiem z nutą imbiru i pomarańczy dobrze podkreśli niewielka ilość miodu. Koniecznie wypróbuj ten przepis na uniwersalny dodatek do wielu dań.