Sałatka z figą i orzechami nerkowca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z figą i orzechami nerkowca

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

125 gramów

1 opakowanie

5 sztuk

50 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukolę myjemy, osuszamy na sitku. Figi myjemy i kroimy na ćwiartki. Kulki mozzarelli i kukurydze odsączamy z zalewy.

Krok 2

Na talerzach rozkładamy rukolę, na rukolę układamy figi, kulki mozzarelli, pomidorki koktajlowe. Rozsypujemy kukurydzę i orzechy nerkowca.

Krok 3

W kubeczku przygotowujemy sos według przepisu na opakowaniu, którym polewamy sałatkę. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej