Sałatka z kiełkami i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kiełkami i awokado

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
196 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

145 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przekrój awokado na pół. Usuń z niego pestkę, zaś miąższ pokrój na kawałki i obierz. Przygotuj sos sałatkowy paprykowo – ziołowy Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Sałatka z kiełkami i awokado - Krok 1

Krok 2

Obierz dymki i marchewkę, a następnie pokrój w paski. Przebierz kiełki, umyj je i osusz. Przebierz szpinak, opłucz go i osusz. Oczyść rzodkiewki i pokrój je w półplasterki.

Sałatka z kiełkami i awokado - Krok 2

Krok 3

Następnie umyj paprykę, przekrój ją na pół, wytnij gniazda nasienne, a miąższ pokrój w słupki.

Sałatka z kiełkami i awokado - Krok 3

Krok 4

Polej przygotowane składniki sosem i wymieszaj. Podawaj sałatkę z gotowaną szynką.

Sałatka z kiełkami i awokado - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Katarzyna  Walczak

    Katarzyna Walczak , 04.11.2016

    Super!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kiełkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kiełkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kiełkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kiełkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kiełkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kiełkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kiełkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kiełkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kiełkami i awokadoSałatka z kiełkami i awokado

Jeżeli szukasz przepisu na oryginalną, smaczną sałatkę, stwórz ją na bazie kiełków, młodego szpinaku oraz aksamitnego awokado. Dzięki połączeniu ich z szynką, chrupiącymi rzodkiewkami oraz aromatycznym sosem otrzymasz efektowną potrawę o niebanalnym smaku. Tę sałatkę możesz zaserwować zarówno na obiad, jak i kolację. Awokado, by było smaczne musi być dojrzałe i miękkie, a środku soczyście zielone, bez brązowych plam. O jego świeżości świadczy jędrna skórka, która po naciśnięciu jej palcem lekko się poddaje, ale nie tworzy się w niej dziura. Najlepiej przekroić je nożem wzdłuż, usunąć pestkę a miąższ wydrążyć łyżką i pokroić w dość grube plastry. Zwieńczeniem idealnej sałatki, będzie idealny sos – przygotujesz go łatwo dzięki mieszance przypraw i ziół Knorr. Wymieszaj je z woda i olejem, polej nim obficie sałatkę (zwłaszcza awokado wymaga solidnej porcji smaku, gdyż z natury nie jest wyraziste) i podawaj.