
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przekrój awokado na pół. Usuń z niego pestkę, zaś miąższ pokrój na kawałki i obierz. Przygotuj sos sałatkowy paprykowo – ziołowy Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2
Obierz dymki i marchewkę, a następnie pokrój w paski. Przebierz kiełki, umyj je i osusz. Przebierz szpinak, opłucz go i osusz. Oczyść rzodkiewki i pokrój je w półplasterki.

Krok 3
Następnie umyj paprykę, przekrój ją na pół, wytnij gniazda nasienne, a miąższ pokrój w słupki.

Krok 4
Polej przygotowane składniki sosem i wymieszaj. Podawaj sałatkę z gotowaną szynką.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kiełkami i awokado
Jeżeli szukasz przepisu na oryginalną, smaczną sałatkę, stwórz ją na bazie kiełków, młodego szpinaku oraz aksamitnego awokado. Dzięki połączeniu ich z szynką, chrupiącymi rzodkiewkami oraz aromatycznym sosem otrzymasz efektowną potrawę o niebanalnym smaku. Tę sałatkę możesz zaserwować zarówno na obiad, jak i kolację. Awokado, by było smaczne musi być dojrzałe i miękkie, a środku soczyście zielone, bez brązowych plam. O jego świeżości świadczy jędrna skórka, która po naciśnięciu jej palcem lekko się poddaje, ale nie tworzy się w niej dziura. Najlepiej przekroić je nożem wzdłuż, usunąć pestkę a miąższ wydrążyć łyżką i pokroić w dość grube plastry. Zwieńczeniem idealnej sałatki, będzie idealny sos – przygotujesz go łatwo dzięki mieszance przypraw i ziół Knorr. Wymieszaj je z woda i olejem, polej nim obficie sałatkę (zwłaszcza awokado wymaga solidnej porcji smaku, gdyż z natury nie jest wyraziste) i podawaj.