Zupa z fasolki szparagowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z fasolki szparagowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

500 gramów

20 gramów

2 łyżki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki i pokrój w cząstki.

Krok 2

Fasolkę oczyść z włókien, pokrój ukośnie na kawałki długości 2cm, opłucz i zalej wywarem. Ugotuj.

Krok 3

Pod koniec gotowania dodaj pokrojone w cząstki pomidory i dopraw. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej