
Składniki
150 mililitrów
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
500 gramów
20 gramów
2 łyżki
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj, sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki i pokrój w cząstki.
Krok 2
Fasolkę oczyść z włókien, pokrój ukośnie na kawałki długości 2cm, opłucz i zalej wywarem. Ugotuj.
Krok 3
Pod koniec gotowania dodaj pokrojone w cząstki pomidory i dopraw. Posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej