Fasolka szparagowa z ziemniakami i pomidorami | Przepisy.pl pixel

Fasolka szparagowa z pomidorami i ziemniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

44

heart
145 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

390 osób wydrukowało

Pobierz pdf

703 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

300 gramów

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj dokładnie lub oskrob i ugotuj do miękkości. Fasolkę oczyść i również ugotuj – pamiętaj aby pozostała chrupiąca.

Krok 2

Czosnek przesmaż na rozgrzanej margarynie, następnie dodaj pokrojone na połówki ziemniaki oraz fasolkę.

Krok 3

Dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr oraz pokrojone w ósemki pomidory. Całość gotuj 5 minut, dopraw pieprzem i podawaj. Na koniec danie posyp posiekaną natką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast pietruszki użyj świeżej kolendry a Twoje danie nabierze zupełnie innego, ciekawego smaku.

1

Opinie o przepisie

  • Iwona Cybe

    Iwona Cybe , 12.07.2019

    potrawa super podałam ją z duszonym schabem.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka szparagowa z pomidorami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka szparagowa z pomidorami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka szparagowa z pomidorami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka szparagowa z pomidorami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka szparagowa z pomidorami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka szparagowa z pomidorami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka szparagowa z pomidorami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka szparagowa z pomidorami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasolka szparagowa z pomidorami i ziemniakamiFasolka szparagowa z pomidorami i ziemniakami

Fasolka szparagowa to produkt, po który warto sięgać często, zarówno w wersji świeżej, jak i mrożonej. Doskonale komponuje się z innymi warzywami, np. ziemniakami i pomidorami, które tworzą smaczną, kolorową potrawę. Zacznij od umycia i ugotowania ziemniaków. Następnie wybierz swój ulubiony rodzaj fasolki (zieloną lub żółtą) i również ją ugotuj, pamiętając, że powinna pozostać lekko chrupiąca. Na koniec podsmaż ją razem z ziemniakami oraz czosnkiem. Żeby warzywa nabrały jeszcze bardziej intensywnego smaku, duś je przez chwilę w aromatycznym warzywnym bulionie. Dodaj do całości kawałki pomidorów, najlepiej mięsistych, takich jak limy. Dopraw i posyp posiekaną natką pietruszki. Fasolkę szparagową z pomidorami i ziemniakami podasz na wiele sposobów – pasuje jako dodatek do mięs, np. drobiu albo schabu, jak również do pieczonych ryb. Smaczna jest też na zimno, podana w formie sałatki. Przygotuj ją na najbliższą okazję. Mamy nadzieję, że przyrządzanie dań z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.