Kurczak w paście ziołowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w paście ziołowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

null

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj.

Krok 2

Białą część pora drobno posiekaj.

Krok 3

Dodaj cebulę, kminek, paprykę, sól, masło i rozetrzyj wszystko na gładką masę.

Krok 4

Kurczaka umyj, natrzyj solą, nadziel na rożen i upiecz w temperaturze 200 stopni przez 70 minut

Krok 5

W trakcie pieczenia smaruj przygotowaną pastą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w paście ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w paście ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w paście ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w paście ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w paście ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w paście ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w paście ziołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w paście ziołowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wegańskie burgery
czas przygotowania
70 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej