Pomidorki faszerowane warzywami z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorki faszerowane warzywami z patelni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
727 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

2 łyżki

100 gramów

100 gramów

2 łyżki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa pokrój i ugotuj do miękkości, obsmaż na maśle, oprósz sosem Knorr i odstaw do wystygnięcia.

Pomidorki faszerowane warzywami z patelni  - Krok 1

Krok 2

Pomidorki przekrój na pół i wydrąż miąższ. Napełnij je warzywami i oprósz pokruszoną fetą.

Pomidorki faszerowane warzywami z patelni  - Krok 2

Krok 3

Pomidory piecz w 190 °C przez 10 minut. Tak przygotowane pomidorki to doskonały dodatek do drugich dań. Możesz też je przyrządzić na grillu.

Pomidorki faszerowane warzywami z patelni  - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Basia Szar

    Basia Szar , 14.09.2016

    Danie szybkie,zdrowe i pożywne ,oczywiscie smaczne!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorki faszerowane warzywami z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorki faszerowane warzywami z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorki faszerowane warzywami z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorki faszerowane warzywami z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorki faszerowane warzywami z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorki faszerowane warzywami z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorki faszerowane warzywami z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorki faszerowane warzywami z patelni  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pomidorki faszerowane warzywami z patelni Pomidorki faszerowane warzywami z patelni

Pachnące, smaczne i szybkie do przygotowania pomidorki faszerowane warzywami z patelni zaskakują smakiem i formą. Doskonałe jako dodatek do dań mięsnych a także jako samodzielne danie. To kolorowe pomidorowe kieszonki pełne smaku są najlepsze podawane na ciepło. Przepis ten możesz wykonać zarówno latem, gdy jest sezon na świeże warzywa, jak i w zimie korzystając z warzyw mrożonych. Podstawą dania są dojrzałe, ale dość twarde pomidory – takie doskonale nadają się do faszerowania i wyśmienicie smakują na ciepło. Brokuł, kalafior i zielony groszek będą tworzyć farsz. Koniecznie należy polać go sosem ziołowo-maślanym. Dzięki niemu warzywa będą wyraziste w smaku i pełne aromatu. Na wierzch pomidorów z farszem, połóż kawałki fety, której słony posmak doskonale współgra z delikatnymi warzywami i kremowym sosem. Pomidory możesz zapiec w piekarniku bądź przygotować na grillu. Smacznego!