Korzenne ciasto dyniowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Korzenne ciasto dyniowe

Autor: Piotr Fil

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1.5 łyżeczki

0.75 szklanki

1 szczypta

3 łyżeczki

1.5 łyżeczki

1 szklanka

100 gramów

3 sztuki

1 szklanka

0.6 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj w miseczce przesianą mąkę, sodę, cukier, sól, przyprawę korzenną, cynamon oraz bakalie. W osobnej misce wymieszaj energicznie (najlepiej rózgą kuchenną) jajka, olej i purée dyniowe.

Krok 2

Mokre składniki przelej do suchych i krótko wymieszaj.

Krok 3

Ciasto przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy, wyrównaj. Piecz przez ok. 60 - 70 minut w 180 st. Smacznego ;)

Piotr Fil

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej