Parmigiana z cukinii video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Parmigiana z cukinii - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

55

heart
272 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

493 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1746 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 sztuki

400 gramów

200 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naszykuj blachę i ułóż na niej połowę krojonych pomidorów.

Parmigiana z cukinii - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Cukinię, cebulę i czosnek pokrój w półksiężyce i przesmaż na rozgrzanym oleju.

Parmigiana z cukinii - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Śmietanę rozrób z Knorr Naturalnie smaczne. Wyłóż na blachę warstwami: makaron, cukinię i ser, polewając wszystko przygotowaną zalewą. Czynność powtórz kilkakrotnie.

Parmigiana z cukinii - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Ostatnią warstwę wyłóż makaronem i posyp ją pozostałymi pomidorami.

Parmigiana z cukinii - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Włóż blachę do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz około 40 minut.

Parmigiana z cukinii - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parmigiana z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parmigiana z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parmigiana z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parmigiana z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parmigiana z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parmigiana z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parmigiana z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parmigiana z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Parmigiana z cukinii - VIDEOParmigiana z cukinii - VIDEO

Wprost przepadasz za smakami rodem z włoskiego talerza? Jeśli tak, to Parmigiana z cukinii jest dla Ciebie! Na dzisiejszy obiad bądź kolację zafunduj sobie oraz bliskim pyszną zapiekankę cukiniową po włosku. Dzięki niej z pewnością poczujesz klimat słonecznej Italii w swojej kuchni i… na talerzu. Zapraszamy do gotowania!

Dla kogo?

Tej potrawie nie oprze się nikt! Zapiekanka z warzywami w kremowym śmietanowo – ziołowym sosie to strzał w dziesiątkę nawet dla najbardziej wybrednego smakosza. Dzieci oraz dorośli - sztućce w dłoń i zajadać ze smakiem!

Na jaką okazję?

Zapiekanka to znakomite rozwiązanie na smaczną, a także bardzo pożywną kolację. Rewelacyjne zakończenie dnia gwarantowane!

Czy wiesz, że?

Cukinia to warzywo pochodzące ze słonecznej Italii. A to niespodzianka!

Dla urozmaicenia:

Krojone pomidory z puszki możesz z powodzeniem zastąpić świeżymi posiekanymi pomidorami bez skórki.