Zawijaski z naleśników przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijaski z naleśników

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

null

2 łyżki

2 sztuki

20 dekagramów

1 sztuka

null

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka zmiksuj z mąką, dolewając tyle gazowanej wody mineralnej, by uzyskać ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Dopraw je solą i wymieszaj z łyżką oleju.

Krok 2

Z ciasta usmaż średniej grubości naleśniki, po czym wystudź je.

Krok 3

Cebulę obierz i, wraz z selerem oraz kaparami, posiekaj. Dopraw do smaku skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 4

Naleśniki posmaruj twarożkiem i obłóż łososiem lub szynką. Na wierzchu ułoż po łyżce nadzienia i zroluj. Następnie wstaw na 5 godzin do lodówki. Przed podaniem pokrój w szerokie plastry, a w każdy z nich wbij szpadkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijaski z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijaski z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijaski z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijaski z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijaski z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijaski z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijaski z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijaski z naleśników - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej