" Muffinkowe jaja " przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

" Muffinkowe jaja "

Autor: Ostra Na Słodko

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Foremki smarujemy olejem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Wbijamy do każdej po jednym jajku ( delikatnie aby żółtko nam się nie rozlało ).

Krok 3

2. Solimy. Polewamy jedną łyżką śmietany i niewielką ilością oliwy z oliwek.

Krok 4

3. Gorącą wodę wlewamy do naczynia( do połowy wysokości muffinek ).

Krok 5

4. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok. 10 minut.

Krok 6

5. Jajka wyjmujemy z foremek i studzimy.

Krok 7

6. Majonez mieszamy ze śmietaną, doprawić solą, pieprzem i papryką.

Krok 8

7. Jajka układamy na talerzu , dekorujemy sosem oraz np. papryką Zajadamy! Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • " Muffinkowe jaja " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • " Muffinkowe jaja " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • " Muffinkowe jaja " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • " Muffinkowe jaja " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • " Muffinkowe jaja " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • " Muffinkowe jaja " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • " Muffinkowe jaja " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • " Muffinkowe jaja " - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej