Zawijasy z dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijasy z dynią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
57 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

1 łyżeczka

1 sztuka

1 opakowanie

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię oraz ser pokrój w niedużą kostkę. Cebulę oraz kolendrę posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, dodaj dynię, curry i smaż chwilę razem. Wlej kilka łyżek wody.

Krok 3

Gdy dynia zmięknie, dodaj kolendrę oraz ser i wymieszaj. Dopraw do smaku.

Krok 4

Arkusz ciasta podziel na kwadraty o boku około 12-15 cm. Na środek każdego z nich nałóż po łyżce farszu. Brzegi ciasta posmaruj jajkiem i zwiń, formując cukierek.

Krok 5

Zwinięte paszteciki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch każdego z nich posmaruj jajkiem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Gotowe podawaj z dipem jogurtowym ze świeżą kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijasy z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijasy z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijasy z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijasy z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijasy z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijasy z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijasy z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijasy z dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej